Prevario je sve: Vraća se Floyd Mayweather?

Želi pobjednika meča Cotto - Alvarez

Prevario je sve: Vraća se Floyd Mayweather?

M. Šljivak

Pobjedom nad Andreom Bertom u septembru Floyd Mayweather je završio bogatu karijeru.

Nakon 49 pobjeda (bez poraza), odlučio je da se povuče kao neprikosnoveni šampion, ali čini se kako bi Floyda ponovo mogli gledati u ringu.

Tako je barem najavio njegov otac, Floyd Senior, koji je najavio mogućnost da se njegov sin bori protiv pobjednika meča Miguel Cotto - Saul Alvarez.

"Prilično sam siguran da bi se Floyd mogao boriti protiv pobjednika, ali ćemo se naknadno dogovoriti oko svega. Jako ću dobro sve sagledati i pobrinuću se da mi ništa ne promakne. Možda dogovorimo tu borbu", rekao je Floyd stariji.

Ipak, i ako se vrati u ring, bokserski svijet ne želi gledati Mayweathera protiv ovih boraca.

Obojicu je već dobijao, tako da svi žele vidjeti Floyda protiv Gennadyja Golovkina, kazahstanske mašine i apsolutnog prvaka srednje kategorije po verzijama WBA, IBF, IBO, te privremenog prvaka WBC-a.

Mayweather je međutim odbio svaku mogućnost borbe protiv Golovkina. Međutim, eventualni povratak i odabir Canela ili Cotta bi uništio njegovu ionako lošu, neki smatraju i kukavičku reputaciju prilikom izbora rivala.

Njegov povratak u ring neće biti nimalo iznenađujući. S obzirom da su on i Rocky Marciano jedini u penziju otišli bez poraza (49:0), još jedna pobjeda bi Floyda odvela ispred ove bokserske legende, što mu je vjerovatno pravi i jedini cilj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.