Prijava Immortalsa za NA LCS odbijena!
Foto: riotgames/flickr

Sramotna odluka RIOT-a

Prijava Immortalsa za NA LCS odbijena!

S. Bošković

Prijava američkog League of Legends tima Immortalsa za NA LCS je odbijena. 

Nakon što su prijave tima Dignitas, Envyja i Phoenix1 odbijene ESPN prenosi i da je finalist ljetnog dijela NA LCS odbijen iz nove NA LCS lige. 

Immortalsi su u američku LoL ligu ušli 2015. godine kad su kupili mjesto od ekipe pod nazivom Team 8. 

Immortalsi su nakon ulaska u ligu pokazali kvalitetu i sjajnu igru, te je nagrada za dobre partije došla kada su ove sezone izborili samo finale NA LCS-a, gdje su poraženi od TSM-a, dok su na aktualnom Svjetskog prvenstvu ispali u grupnoj fazi takmičenja. 

Prema informacijama do kojih je došao ESPN aplikacija Immortalsa u ligu je odbijena jer ova organizacija već ima Overwatch tim. Kako su rekli iz RIOT-am, čije se sjedište također nalazi u Los Angelesu, problem je taj što Overwatch tim dolazi iz Los Angeles, dok to ne bi bio problem da dolazi iz nekog drugog grada. 

U novom NA LCS-u mjesto će vjerovatno naći velikani američkog League of Legendsa, Cloud9, TSM, Counter Logic Gaming, dok su prihvaćene i prijave već dvije postojeće organizacije, Team Liquid, te Echo Foxa. Pored toga, u ligu će i dva nova tima, ekipa opTic Gaminga, a sedmi tim će biti vlasnika Golden State Warriorsa. Slobodna su još tri mjesta, a za očekivati je da će ona otići onima koji ponude najviše novca. 

Velika je sramota i žalost što u NA LCS-u nećemo moći gledati ekipu Immortalsa, čije partije su bile jedne od najgledanijih. Pored toga, ova eSport organizacija je bila jedna od najzdravijih u čitavoj ligi, te je svojim igračima uredno isplaćivala sve doprinose i plate. S druge strane, u ligu će ući ekipe u vlasništvu kapitalista, koje će možda imati novac, ali ne i podršku publike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi