Prijavljeno 1300 učesnika

Sve je spremno za drugi po redu banjalučki polumaraton

Prijavljeno 1300 učesnika

D. Vejo

I mlado i staro okupit će se sutra na Trgu Krajine kako bi svojim učešćem u trci dugoj 21 kilometar, doprinijeli da se jedna fina sportska razglednica pošalje u svijet upravo iz Banja Luke.

Ovo je za grad na Vrbasu svakako jedna velika manifestacija koja je oživjela još tokom prošle godine. Za razliku od prošle godine gdje je za trku bilo prijavljeno 999 takmičara, ove godine to je nešto veći broj. Prijavljeno je čak velikih 1 300 učesnika koji će svoje noge sutra od 9.15 sati staviti na startni cilj i krenuti u nadmetanje.

Tu su takmičičari iz raznih dijelova svijeta. Kao što su Španija, Italija, Francuska, Kenija, Rusija, Švedska, Turska, Velika Britanija, Amerika i mnoge druge.

Postepeno ova trka prerasta u tradiciju. Svaki od takmičara na svojim majicama nosit će redni broj, kako bi se mogli raspoznati kada prođu kroz cilj. 

Podjsetimo, pobjednik prošle godine u muškoj konkurenciji bio je Mozes Komon iz koji je trku istrčao sa 1 sati i pet minuta, dok je u ženskoj konkurenciji titulu najbolje takmičarke ponijela Agneš Čemet također iz Kenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti