Pripazite, stiže posljednje poglavlje Cro Copove karijere

Vraća se u Rizin

Pripazite, stiže posljednje poglavlje Cro Copove karijere

E. Škorić

Hrvatski borac Mirko Filipović vraća se u Rizin kako bi odradio još nekoliko borbi.

Predsjednik japanske borilačke promocije Nobuyuki Sakakibara je na svom Instagram profilu oduševio fanove, pošto je najavio povratak Cro Copa.

Mirko je ranije najavljivao kako pregovara o oproštajnoj  borbi u Japanu, ali čini se da je dobio ponudu za više nastupa i da istu nije mogao odbiti. Oporavio se od povrede, bit će očito potpuno spreman za nove borbe.

“Pobjednik Rizin Grand Prixa 2016. godine, Mirko Cro Cop, vratiti će se u Rizinov ring nakon godinu dana. Odlučio je boriti se za svoje voljene japanske fanove još nekoliko puta, prije nego se odluči konačno umiroviti. Ima ambiciju boriti se sa značajnim protivnicima, sve dok ne odluči napokon ostaviti svoje rukavice i završiti karijeru. Pripazite, jer pred vas stiže posljednje poglavlje Mirkove karijere”, napisao je Sakakibara, a on i Mirko imaju dobar odnos još dok je bio predsjednik Pridea.

Nije poznato da li će se Filipović boriti na silvestrovo kada se održava najveći MMA event u godini ili će se ipak pričekati do početka 2018. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi