Priznanje Amelu Mekiću

Džudo savez BiH proglasio najbolje

Priznanje Amelu Mekiću

Bh. džudista Amel Mekić proglašen je za najboljeg takmičara Džudo saveza BiH u 2008. godini. Član kluba JK Siti centar iz Sarajeva je ovo laskavo priznanje “zaradio” zahvaljujući odličnom nastupu na Olimpijskim igrama u Pekingu na kojima je zauzeo 9. mjesto.

Mekića su članovi Upravnog odbora Džudo saveza jednoglasno proglasili najboljim, a drugo i treće mjesto pripali su Mitru Mrdiću, odnosno Draženu Subotiću.

Nagrade su dodijenjene i u ostalim konkurencijama. Tako su najbolje seniorke Nermina Ćosićkić, Larisa Cerić i Dejana Komljenović.
Najuspješniji mlađi seniori su Mirza Hasanbegović, Goran Komljenović i Dragan Lučić, a mlađe seniorke Nermina Ćosićkić, Larisa Cerić i Dejana Komljenović.
Kada je riječ o juniorima, priznanje su zaslužili Dragan Lučić, Neven Gvedarica i Miloš Mrdić, a juniorke: Larisa Cerić, Dejana Komljenović i Dea Miletić. Na kraju, najbolji kadeti su Franjo Zadro, Đorđe Kisin i Stefan Šiljegović, a kadetkinje Sabina Haračić, Selma Klepić i Selma Sejdinović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.