ProAm golf turnir: Hakan Yamac iz Turske pobjednik

Završen turnir

ProAm golf turnir: Hakan Yamac iz Turske pobjednik

Na golf terenu VF-a u Sarajevu završen je 7. Sarajevski ProAm golf turnir u organizaciji bosansko-hercegovačke Profesionalne golf Asocijacije ili poznate BH PGA.

Dva dana su se u Sarajevu nadmetali najbolji golferi iz osam zemalja po prekrasno uređenom golf terenu.

U konkurenciji profesionalnih igrača najbolji je bio prošlogodišnji pobjednik Hakan Yamac iz Turske koji je odigrao 135 udaraca. Na drugo mjesto su se popeli trojica igrača iz Slovenije Sebastijan Ajster, Urban Legat i Daniel Kraljič koji su imali po 137 udaraca. Jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u konkurenciji profesionalnih igrača, Dejan Šaran zauzeo je 11. mjesto od 15 učesnika ovog najboljeg golf turnira u regiji. 

Kod amaterskih golfera najbolji je bio Samir Smajić član GK Sarajevo koji je skupio 58 poena. Drugo mjesto zauzeo je Zagrepčanin Želimir Feitl sa 55 poena, a treći je bio Tihomir Parlov član GK Posušje sa 54 poena. 

Nagrade najboljima uručio je Željko Matijević, najstariji golfer u Sarajevu koji sa 75. godina još uvijek aktivno igra golf.

Svi učesnici su se složili da je 7. Sarajevski Pro-Am turnir savršeno organiziran na čemu mogu biti zavidni i mnogo veći golf centri od Sarajeva. Na kraju se Dejan Šaran zahvalio svim sponzorima koji su podržali ovaj turnir kao i prijateljima profesionalnim golferima koji su došli u Sarajevo da daju podršku razvoju golfa u Bosni i Hercegovini.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi