Promotor tvrdi: Sturm je pao i na B testu za doping
Foto: EPA

Britanski promotor Eddie Hearn tvrdi

Promotor tvrdi: Sturm je pao i na B testu za doping

M. Šljivak

Poznati bokserski promotor Eddie Hearn dao je interesantnu izjavu u kojoj tvrdi kako je njemački bokser Felix Sturm bio pozitivan i na B testu nakon meča s Fedorom Chudinovom.

Organizacija WBA je u aprilu objavila kako je Sturm bio pozitivan na doping testu nakon osvajanja titule prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji.

Hearn tvrdi da je i B uzorak pozitivan, te da očekuje da WBA uskoro oduzme titulu Sturmu i da ga suspenduje.

"Sturm neće moći da izbjegne suspenziju, jer su mu oba uzorka na doping testu bila pozitivna", rekao je Hearn, te je dodao kako očekuje da njegov borac George Groves dobije šansu za naslov.

"Njegova suspenzija znači da će George u ring s Chudinovom u borbi za titulu do kraja godine", rekao je Hearn za britanski Daily Star.

WBA međutim još nije saopštila šta je s B uzorkom doping testa i službena potvrda se još uvijek čeka. Ako to bude i potvrđeno, Sturm će ostati bez titule, te ga čega višemjesečna suspenzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi