Pronađen glavni uzrok zelene vode u bazenu

Nema opasnosti za sportiste

Pronađen glavni uzrok zelene vode u bazenu

M. Šljivak

Mnogo pažnje na Olimpijskim igrama u Riju izazvala je zelena boja vode u jednom od bazena gdje se održavaju takmičenja u vodenim sportovima.

Voda se od kristalno plave pretvorila u tamno zelenu, što je izazvalo čuđenje takmičara u skokovima u vodu, koji su na kraju ipak odradili svoj program.

Poznat je i razlog što je voda dobila zelenu boju. U bazenu su zbog velike toplote vode i nedostatka vjetra procvjetale alge, pa je bazen zbog toga dobio zelenu boju.

Ovo su potvrdili i organizatori takmičenja u Riju. Voda nije bila opasna za takmičare i tako da se program bez problema mogao održati.

"Testirali smo vodu kako bismo osigurali vrhunske uslove za takmičenje. Testovi su pokazali da bazen nije zaražen i da nema opasnosti za zdravlje sportista", saopćeno je iz organizacijskog odbora.

Očekuje se da će već tijekom večeri boja vode u ovom bazenu biti ponovo kristalno plava i sva takmičenja će biti održana po planu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi