Protivnički trener zaustavio krah šampiona

Brook imao prednost

Protivnički trener zaustavio krah šampiona

M. Šljivak

Gennady Golovkin pobijedio je u subotu Britanca Kella Brooka u Londonu, te je odbranio naslove prvaka u srednjoj kategoriji.

Meč je Kazahstanac dobio tehničkim nokautom u petoj rundi, kada je trener Kella Brooka na opće iznenađenje zaustavio meč, te je bacio peškir.

Do tog trenutka neporaženi Brook je odradio odličan meč. Pogađao je Golovkina, te je kod jednog sudije imao čak i prednost od dva poena, dok su dvojica meč bodovala neriješeno.

Sudija Benoit Ruusell je meč nakon četiri runde bodovao 39:37 u korist Brooka, dok su Craig Metcalf i Guido Cavalieri imali na karticama rezultat 38:38.

Na kraju je Golovkin uspio da odbrani pojaseve, a ko zna, da nije peškir ubačen u ring, mogli smo gledati krah velikog šampiona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi