Protivnik za konačni pad Vladimira Klička
Foto: EPA

Borba s Joshuom

Protivnik za konačni pad Vladimira Klička

M. Šljivak

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko neće se boriti protiv Tysona Furyja 29. oktobra u Manchesteru.

Britanski bokser i aktuelni šampion teške kategorije po verzijama WBA i WBO po drugi put je odustao od borbe, pa bi mu pojasevi mogli biti oduzeti.

Međutim, u igru za meč s Kličkom uključio se i IBF prvak Anthony Joshua.

Pregovori o eventualnom meču između Joshue i Klička su počeli, što je potvrdio promotor Eddie Hearn.

"AJ će braniti IBF pojas 26. novembra. Ipak, to vjerovatno neće biti Kličko, ali s obzirom da će naslovi biti upražnjeni, vjerujem da bi do borbe moglo doči na proljeće ili ljeto 2017. godine", rekao je Hearn, te je dodao:

"Vjerujem da će Fury ostati bez naslova, ali će po oporavku kao šampion imati šansu da vrati naslove", istakao je ovaj promotor.

Eventualnom borbom sa fantastičnim i veoma mladim Joshuom, Kličko bi mogao završiti karijeru, a mnogi vjeruju kako će Ukrajinac u ovom meču porazom okončati veliku karijeru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi