Prva novinarska ekipa opljačkana u Riju

Zaštitara udario torbicom

Prva novinarska ekipa opljačkana u Riju

E. Čaušević

Olimpijske igre u Riju počinju za nešto manje od deset dana, a sigurnosna situacija u ovom brazilskom gradu sve je gora.

Poznato je da policija radi umanjenim intenzitetom zbog demonstracija za povećanje plate, a to uveliko koriste razni kriminalni milje ovog grada. Rio će za manje od deset dana biti gost najveće sportske smotre na svijetu - Olimpijskih igara.

Iako je Rio poznat po kriminalu mnogi su vjerovali da će se to barem malo dovesti u red pred i tokom Olimpijade. Ipak, svi su se prevarili. Naime, prva novinarska ekipa koja je doputovala u Rio nekoliko sati nakon dolaska je opljačkana. 

"Nekoliko sati nakon što smo stigli u Rio ja i kamerman Glen smo odlučili prošetati plažom. Ubrzo nakon toga napala nas je grupa transvestita koji su nas željeli opljačkati i sve se desilo jako brzo. U tom trenutku reagovali su zaštitari, a jednog od njih udarili su torbicom u glavu. Kasnije smo saznali da je u torbici bila cigla", rekla je novinarka Christine Ahern, te dodala:

"Zaštitar je bio veoma iskusan i znao je šta radi. Nakon što se sve završilo našalio se i rekao mi je da je prošlo mnogo godina otkad ga je žena udarila po glavi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi