Prva pobjeda odbojkašica Bosne iz Kalesije u nastavku sezone

Superliga FBiH za žene

Prva pobjeda odbojkašica Bosne iz Kalesije u nastavku sezone

E. Dindić

U okviru 13.kola Superlige FBIH za odbojkašice u Vitezu se sastao istoimeni domaćin i ekipa Bosne iz Kalesije. I jedna i druga ekipa tražile su pobjedu, kako bi što mirnije dočekale nastavak sezone. 

U prvom setu domaće odbojkašice Viteza odlično igraju u polju i osvajaju ovaj set rezultatom 25:16, te lagano dolaze do prednosti od 1:0 u setovima. 

U drugom setu izabranice Rašida Tubića dižu svoju igru te bez većih problema osvajaju ovaj set rezultatom 25:19, za 1:1 u setovima. 

Treći set ponovo gošće iz Kalesije igraju sjajno te i ovaj set osvajaju rezultatom 25:21 za potpuni preokret u rezultatu za 2:1 u setovima. 

Međutim domaće odbojkašice ponovo se vraćaju u igru, te četvrti set osvajaju rezultatom 25:16, te ovaj susret odvode u peti odlučujući set. 

U petom odlučujećem setu gošće iz Kalesije sjajno igraju te osvajaju ovaj set rezultato 15:10 za konačnu pobjedu od 3:2 u setovima

ŽOK Vitez – ŽOK Bosna 2:3 (25:16,19:25,21:25,25:16,10:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti