Prvaci izbjegli wild card vikend

Poznati učesnici play offa

Prvaci izbjegli wild card vikend

Sa utakmicama 17-tog vikenda kompletirane su ekipe koje će nastaviti svoju borbu za Super Bowl ove sezone. Dvije najbolje ekipe AFC konferencije su New England Patriots i Denver Broncosi koji imaju identičan omjer 12 pobjeda četiri poraza.

Na drugoj strani (NFC konferencija) isti omjer, 12-4 imaju tri ekipe. Dallas Cowboysi, Green Bay Packersi i Seattle Seahawksi. Packersi i Seahawksi su stigli do super važnih pobjeda u posljednjem kolu. Aktuelni prvaci Seattle Seahawksi su sredili St.Louis Ramse 20:6, pa su završili na prvom mjestu NFC divizije, što znači da su slobodni u prvom kolu play offa, baš kao i Green Bay Packersi su sa povrijeđenim Rodgersom nadigrali Detroit Lionse 30:20.

Baltimore Ravensi su bili bolji od Cleveland Brownsa 20:10. Joe Flacco je imao dva TD dodavanja, osvojio je 312 yardi. Kansas City Chiefsi su zaustavili na putu prema play offu San Diego Chargerse 19:7, dok je igrač Houston Texansa J.J. Watt oborio rekord NFL-a jer je postao prvi igrač u istoriji lige sa 20 sack-ova u posljednje dvije sezone.

Prvi naredni vikend u novoj 2015. godini nam donosi " wild card " duele. U AFC će igrati Pittsburg Steelersi - Baltimore Ravensi odnosno dan kasnije Indianapolis Coltsi - Cincinnati Bengalsi. U NFC-u prvo se sastaju Carolina Panthersi - Arizona Cardinalsi te Dallas Cowboysi - Detroit Lionsi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.