Prvaci pojačali odbranu

NFL transferi

Prvaci pojačali odbranu

Aktuelni prvaci NFL-a, New Orleans Saintsi, pojačali su svoju odbranu s dosadašnjim igračem Chicago Bearsa Alexom Brownom, koji je potpisao ugovor na dvije godine.

Brown je svih osam sezona u NFL-u proveo u dresu Bearsa, a prošle sezone je sa šest sackova bio drugi najbolji odbrambeni igrač svog tima. Ipak, ni to mu nije pooglo da ga Bearsi zadrže. U martu je postao slobodan agent, a uprava Bearsa nije željela produžiti ugovor.

Za dvije godine u dresu Saintsa Brown će zaraditi 8 miliona dolara, a primarni zadatak biće mu da nadomjesti odlazak Charlesa Granta, kojeg je u New Orleansu zadesila ista sudbina kao i Browna u Chicagu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.