Prvaci zaigrali šampionski
Shane Victorino konačno proradio

Baseball

Prvaci zaigrali šampionski

Philadelphia je konačno odigrala meč u skladu sa svojim mogućnostima, dok su igrači Bostona opet bili bolji od Yankeesa. Arizona se revanširala San Franciscu kao i Colorado Dodgersima.

Sjajnom igrom kod Floride, aktuelni prvaci, Philies su s visokih 13:2 bili bolji od domaćih Marlinsa. Shane Victorino je igrao na nivou od prošle godine i to je moralo uroditi plodom. Protiv sve lošijih Marlinsa, Victorino je ostvario 4 runa. Nakon sjajnog starta Florida je zaredala s porazima i sada su daleko od forme s početka sezone.

Boston Red Sox su treću noć zaredom bili bolji od vječitih rivala NY Yankeesa. Boston je do desete pobjede u nizu vodio Jacoby Ellsbery s 2 runa. Boston igra odlično i mogli bi ove sezone daleko, možda čak i do same titule, dok Yankees zasad igraju dosta promjenjivo.

Washington Nationals, najslabiji tim lige, sinoć je odigrao svoju najbolju utakmicu u posljednjih nekoliko sezona, pobijedivši u gostima NY Metse rezultatom 8:1. Sjajnu igru pružili su Jordan Zimmermann s 3 optrčavanja i Jesus Flores koji je svom bivšem klubu dao 3 runa.

Igrač Chicago Cubsa, Japanac Kosuke Fukumode je na najbolji mogući način proslavio svoj 32 rođendan. S 3 run homera odveo je svoju ekipu do velike gostujuće pobjede nad ST.Louis Cardinalsima od 10:3.

Rezultati:

Florida - Philadelphia 2:13, Cleveland - Minesota 4:2, Cinncinati - Atlanta 8:2, Mets - Washington 1:8, Baltimore - Texas 8:5, Houston - Milwaukee 3:2, Chicago WS - Toronto 3:4, Kanzas - Detroit 2:3, ST. Louis - Chicago Cubs 3:10, Colorado - LA Dodgers 10:4, LA Angels - Seattle 8:0, San Diego - Pitsburgh 3:8, Oakland - Tampa Bay 7:1, Arizona - San Francisco 5:4 i Boston - NY Yankees 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.