Prvenstvo BiH za odbojkaše ulazi u samu završnicu

Sejdin Mustafić mjerka pobjedu

Prvenstvo BiH za odbojkaše ulazi u samu završnicu

Č. Matović

Ostalo je da se odigra finale plej ofa, a koplja će ukrstiti dvije ekipe koje su u dosadašnjem toku prvenstva pokazala i najviše, odbojkaši Kaknja i aktuelni šampion brčanska Mladost.

Finalisti su se u ovoj sezoni tri puta sastajali, oba puta u ligaškom dijelu takmičenja Mladost je izašla kao pobjednik uz to i u finalu  Kupa su slavili.

Prema postignutim razultatima favoriti su Brčaci koji su do sada i bez poraza u Premijel ligi uz to i u eventualnotrećem odlučujućem meču prednost domaćeg terena imaće  odbojkaši Mladosti ali ulogu favorita izabranici Branka Mišića maraće opravdati i na terenu.

Pitaće se i sjajni izabranici Almira Aganovića, Marko Tadić, Muris Krivokapa, Danilo Ružić Ruža, Haris Hare Škulj, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić i ostali "Cementari" koji su ligaški dio sezone završili na drugom mjestu uz to i osvojili su i Kup Federacije BiH i sa puno ambicija, rasterćeno i s vjerom u svoje snage ulaze u finalnu seriju sa željom da vrate primat klupske odbojke u Kakanj.

Uvažavamo  i respektujemo maksimalno sportskog rivala, a šampionima se i ne prijeti, neće biti lako ali vjerujem u svoje igrače da će dati i više od svojih mogučnosti, uz punu pažnju, koncentraciju, prepoznatljivu borbenost, uz malo i sportske sreće i podršku sa trebina  naći pobjedničku energiju za povoljan razultat i u revanšu u Brčkom od dvije meč lopte iskoristiti jednu i šampionski pehar posle tri godine vratiti u klupske prostorije u Kakanj izjavio je za naš portal Sjdin Mustafić pouzdani libero, "Cementara" jadan od najboljih u lugi.

Očekuje se odbojkaška poslastica gdje će odlučivati sportska sreća, nijanse te pozivamo ljubitelje sporta iz Kaknja, a posebno odbojke da sa trebina podrže domaći sastav u nastojanju da sa razultatskom prednošću otputuje na revanš u Brčko.

Prva utakmica finalne  serije plej-ofa između odbojkaša Kaknja  Mladosti na programu je u petak 15. aprila od 18:00  časova u SD "KSC Kakanj". Meč će suditi Darko Krunić iz Ljubinja  i Jasmin Husejnović.

Finalna serija igra se do dvije pobjede, ravanš meč je na rasporedu u petak 22. aprila, a  eventualno treća odlučujuća utakmica je na programu sutri dan isto u Brčkom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi