Pulev poručio Kličku: Tvoje vrijeme je prošlo!

Uoči boks spektakla

Pulev poručio Kličku: Tvoje vrijeme je prošlo!

Večeras će u Hamburgu (22:50) ukrajinski bokser Vladimir Kličko braniti titulu šampiona svijeta u teškoj kategoriji protiv Kurbata Puleva iz Bugarske.

Kako to obično biva, u izjavama prije meča oba boksera 'pršte' od samopouzdanja pa je Kličko tako poručio:

"Uložio sam mnogo truda i strpljenja kako bih stigao do ove borbe. Sada sam spreman i motivisaniji nego ikad. Respektujem Puleva, imao je dobre borbe i mnogo vremena da se pripremi".

Sa druge strane, Kurbat Pulev bio je mnogo raspoloženiji za provokacije.

"Njegovo vrijeme je prošlo a ja sam bokser koji ostaje. On se ne plaši i zbog toga ne dobija moje poštovanje. Bit će testiran", najavio je Bugarin.

Mlađi od braće Kličko u svojoj karijeri ima učinak od 62 pobjede i tri poraza dok je Pulev u dosadašnjih dvadeset mečeva slavio isto toliko puta.

Kličko će večeras pokušati sedamnaesti uzastopni put odbraniti titulu svjetskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.