Pulev razbio Johnsona, naredni rival Joshua ili Kličko
Foto: EPA

Bugarski bokser dominantan

Pulev razbio Johnsona, naredni rival Joshua ili Kličko

M. Šljivak

Bugarski bokser Kubrat Pulev pobijedio je večeras u Sofiji Amerikanca Kevina Johnsona jednoglasnom odlukom sudija, te je odbranio naslov WBA interkontinentalnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Pulev je potpuno dominirao u ovom meču. Iz runde u rundu je serijama pogađao Johnsona, koji nije pokazao gotovo ništa u 12 rundi i pravo je čudo kako je ostao na nogama.

Bugarski bokser je na kraju dominantno stigao do pobjede. Sudije su bile jednoglasne i dale su mu uvjerljivu pobjedu. Dvojica su borbu bodovala 120:108, dok je treći sudija na kartici imao skor od 119:109.

S obzirom na to da je Pulev glavni izazivač po IBF-u, on će moći izazvati pobjednika sutrašnjeg meča između Anthonyja Joshue i Vladimira Klička, koji se bore u Londonu.

Pulev je jedini poraz u karijeri upravo doživio od Klička u borbi za naslove prvaka, a ukupni skor mu je 25-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi