Pulev večeras može osvojiti samo jedan pojas

Bugarin je zvanični izazivač po IBF-u

Pulev večeras može osvojiti samo jedan pojas

Organizatori večerašnjeg okršaja između Wladimira Klitschka i Kubrata Puleva su saopštili kako za razliku od predhodnih mečeva izazivač neće osvojiti sva četiri pojasa ukoliko ostvari pobjedu.

Kao što je poznato Wladimir je vlasnik naslova svjetskog prvaka u verzijama WBA, IBF, WBO i IBA, ali Pulev večeras može preoteti samo jedan i to onaj IBF-a. Pulev je zvanični izazivač IBF-a, za ostala tri pojasa bi federacijama morao uplatiti određenu naknadu, ali bugarski bokser i njegov tim nisu iskazali preveliku želju da to i naprave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.