Quintana: Bez Valverdea će biti teško
Foto: EPA

Drugi vozač Movistara odustao od Tour de Francea

Quintana: Bez Valverdea će biti teško

S. Bošković

Nairo Quintana je prvu etapu Tour de Francea, koja je bila individualni hronometar, završio s 30 sekundi zaostatka za najvećim favoritom Toura Chrisom Froomom. 

Kolumbijski vozač poznat je po tome da nije veoma dobar na hronometru i ovakav zaostatak za Froomom se mogao i očekivati. 

Ipak, za Quintanu problem nije zaostatak, nego odustajanje njegovog timskog kolege Alejandrea Valverdea koji je danas pao i neće moći nastaviti utrku: 

"Ovo je težak dan za tim i veliko je razočaranje izgubiti Valveredea. On je jedan od naših najboljih vozača. Bez njega će biti veoma teško nastaviti voziti", rekao je Nairo, te dodao: 

"Odustajanje Valverdea predstavlja veliki strateški udarac za naš tim (Movistar). Nadam se da će se on brzo oporaviti, a mi moramo nastaviti voziti s vozačima koji su tu", zaključio je Quintana. 

Nairo Quintana je već jednom osvajao Tour de France (2014. godine), a ove godine je završio kao drugi na Giru d' Italia, a na ovogodišnji Tour je došao s nadom da će ga osvojiti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi