Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH

Rađo: Košarkaši su nam donijeli ogromnu radost

T. Hebib

Izet Rađo, potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH, izuzetno je zadovoljan zbog činjenice da su se svi sportisti iz Tibilisija vratili sa svojim najboljim rezultatima. 

"Košarkaši su nam donijeli neizmjernu radost, a Olimpijski komitet je kao i do sada ispunio sto posto svoju misiju. Ono što nas raduje, jeste da su se svi sportisti vratili, ostvarili svoje najbolje rezultate, a košarkaši su nam donijeli ogromnu radnost. Ovo je, kada su u pitanju kolektivni sportovi, najveći rezultat koji je jedna selekcija donijela i obradovala BiH", kaže Rađo i dodaje:  

"Zamislimo samo kakvi bi rezultati imali da iza ovakvih momaka stoji država. U tom smislu ja se nadam da će u vremenu kojem dolaze ljudi koji su odgovorni u ovoj zemlji za sport promijeniti koncept i prepoznati prepoznat koji imamo. Želim da kažem da će Olimpijski komitet i dalje nastaviti da propagira politiku promocije sporta i da ćemo u narednom periodu  sistemski pokušati da promijenimo atmosferu i finansiranje sporta u BiH. Hvala vam puno što ste došli još jednom i čestitke sjajnim momcima."

Nihad Selimović je istakao kako uspjeh naših košarkaša nije rezultat sistemskog ulaganja, te je naglasio da je ostvareni rezultat nadprirodni i nadljudski. 

"Danas ovdje imamo historijski trenutak za državu BiH i rezultat koji su ovi zlatni momci ostvariti ulagajući nadprirodne i nadljudske napore. Nažalost, ovaj rezultat nije produkt sistemskog rada države i ulaganja u sport, tako da se u budućnosti moramo zapitati u kojem smjeru će naš sport ići. Ovaj rezultat je isključivo rezultat rada ovih mladih sportista, ulaganjem nadprirodnih i nadljudskih napora, te entuzijasta koji su usko vezani za selekcije i Olimpijski komitet. Ovako u budućnosti nećemo moći praviti velike rezultate", smatra Selimović. 

Selimović je prisutne podsjetio i košarkašku juniorsku reprezentaciju BiH, koja ima šansu da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu. 

"Napomenut ćemo da se i naša juniorska reprezentacija bori za historijsku medalju na Evropskom prvenstvu. Svi ti rezultati ukazuju da je konačno vrijeme da moramo krenuti sistemski raditi, da rezultat i talenat koji imamo nema ga region. Na Evropskom prvenstvu za juniore nema nijedne reprezentacije iz regiona koja se bori za medalju. Nažalost, tamo da su mizerna ulaganja naši sportisti su tu i bore se za najviša odličja. S toga, rezultat koji su oni ostvarili je nadprirodni i nadljudski."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije