Ragbijaši Čelika najbolji u regionu

U finalu bolji od splitske Nade

Ragbijaši Čelika najbolji u regionu

D. Kurbegović

Ragbijaši Čelika osvojili su Regionalnu ragbi ligu, takmičenje u čijem sedmom izdanju su učestvovali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Madjarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ovo je najveći poslijeratni uspjeh Čelika i bh. ragbija.

U finalnom meču odigranom na stadionu Kamberovića polje u Zenici igrači Čelika kojeg sa trenerske klupe predvodi tandem Kenan Uzunović - Ermin Mušinović savladala je splitsku Nadu, višestrukog osvajača takmičenja, sa rezultatom 29:14. Podršku su imali od strane 2.000 navijača, među kojima je bilo oko 500 pripadnika navijačke skupine Robijaši.

Domaći su ušli žestoko u utakmicu i napravili skor u 70. sekundi. Poentirao je Sedžad Tufekčić. Nakon toga pretvaranje je ostvario Sabahudin Subašic za 7:0. 

U 14.minuti isti igrač je realizovao kaznu s nekih 35 metara (tri poena) za 10:0, a onda u 24.minuti najbolji igrač ovog tima Sabahudin Subašić je prvo protrčao i napravio pretvaranje za 17:0.

Subašić je nastavio svoj show i realizovao kaznu u 30.mminuti za 20:0.

U nastavak se krenulo sa novom realizacijom kazne od strane Subašica u 47.mminuti. Četiri minute kasnije uzvratili su Splićani preko rezerviste Gorana Ćulica koji je postigao skor, a Lucijano Luka Rosso je pretvorio za 23:7. Subašić je ponovo realizovao kaznu u 55. minuti.  

Tomislav Burazin je u 64.minuti postigao skor za Nadu a Rosso pretvorio za 26:14.  Sabahudin Subašić je vratio stvari na staro sa novom "trojkom" za konačnih 29:14.

Nakon utakmice uslijedilo je veliko slavlje domaće ekipe zajedno sa navijačima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.