Ragbijaši Čelika u finalu regionalne lige

Zeničani ubjedljivi protiv Zagrebčana

Ragbijaši Čelika u finalu regionalne lige

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika su plasmanom u polufinale regionalne ragbi lige ostvarili najbolji poslijeratni rezultat. Danas su crno-crveni na stadionu Kamberovića polje dočekali ekipu Smartsona iz Zagreba.

Nošeni sjajnom podrškom sa tribina više stotina navijača domaće ekipe, Čelik je i danas pokazao svoju snagu te porazio goste iz Hrvatske. Zeničani su vodili tokom čitave utakmice, a konačni rezultat glasio je 49:12 za domaće. Na kraju su: Zadić, Ajanović, Fetić, Oruč i ostali zajedno s navijačima uz bakljadu proslavili veliku pobjedu.

U ligaškom dijelu Zeničani su u  grupi b osvojili prvo mjesto, a u polufinalu su se sastali sa ekipom Smartsona koja je bila drugoplasirana u grupi A.

U finalu će se Čelik susresti sa ekipom Nada Dalmacija, koja je u polufinalu bez većih problema rezultatom 20:0 savladala ekipu Rad Mozzart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.