Ramirez prelazi u Chicago

WS doveli veliko pojačanje

Ramirez prelazi u Chicago

Najveća vijest iz MLB-a odjeknula je poput bombe. Manny Ramirez napušta LA Dodgerse i seli u redove Chicago White Soxa kojima će pokušati pomoći da se nakon dvije godine ponovo domognu plasmana u doigravanje.

"Želim mu da se kod nas osjeća ugodno. Želim mu sve najbolje ovdje. Želim mu da se dobro zabavi i da bude samo pravi Manny, ništa više", rekao je menadžer White Soxa Ozzie Guillen nakon što je saznao da će dvanaestostruki All-Star igrač iz Dominikanske Republike pojačati redove njegovog kluba.

38-godišnji Ramirez je karijeru počeo u Clevelandu, nakon osam sezona u dresu Indiansa prešao je u Boston Red Soxe, koji su ga prije dvije i pol godine poslali u LA Dodgerse. Za dvije i pol sezone u Dodgersima je odigrao dosta dobro, ali je imao i skandal kada je prošle godine kažnjen neigranjem 50 utakmica zbog pada na doping kontroli.

Ramirez ima s Dodgersima dvogodišnji ugovor vrijedan 20 miliona dolara, do sada je primio 5 miliona dolara, pa će Chicago do kraja godine morati uplatiti preostalih pet, te još deset naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.