Ramirezu 50 utakmica kazne zbog dopinga

Ramirezu 50 utakmica kazne zbog dopinga

A. Beganović

Jedna od najvećih zvijezda baseball momčadi Los Angeles Dodgersa, Manny Ramirez, suspendovan je na 50 utakmica zbog pozitivnog nalaza na doping kontroli. 

Čelni ljudi Major League Baseball (MLB) suspendovali su Ramireza do 3. jula, ali nisu objavili na što je bio pozitivan.

Ramirez je u posljednjih pet godina prošao 15 dopinških kontrola, a nakon što je saznao da je "pao" na zadnjem testu kratko je prokomentarisao:

"Uzimao sam lijek pod liječničkom kontrolom, nažalost, izgleda da je sadržavao zabranjene supstance. To je sve što smijem reći".

Zbog suspenzije ovaj sjajni baseball igrač izgubiće 7,6 miliona eura od 25 miliona koliko je trebao zaraditi u ovoj godini.

 


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.