Rayanovi Falconsi zaustavili Saintse

Odigrane utakmice 3. kola NFL-a

Rayanovi Falconsi zaustavili Saintse

U trećem kolu NFL-a odigrano je nekoliko odličnih utakmica. Derbi kola su igrali branitelji naslova Saintsi protiv Falconsa, a ništa manje zanimljivo nije bilo ni u utakmicama Dolphinsa i Jetsa, Seahawksa i Chargersa, kao i Cowboysa i Texansa.

Nakon prve dvije pobjede momčad New Orleans Saintsa je konačno doživjela poraz. U trećem kolu je New Orleans izdignutih ruku napustila momčad Atlanta Falconsa, koja je na krilima sjajnog Matta Ryana slavila nakon produžetka sa 27:24. Početkom produžetka Saintsi su imali priliku za pobjedu, ali je junak prošlosezonskog Super Bowla Garrett Hartley promašio field gol sa 29 yardi. 1:55 do kraja Matt Bryant je zabio gol sa 46 yardi za drugu ovosezonsku pobjedu Falconsa.

Chris Johnson je još jednom pokazao da je najbolji probijač lige. Johnson je osvojio 125 yardi i položio dva puta za pobjedu Tennesse Titansa u New Yorku kod Giantsa (29:19). Nakon sedam godina Kansas City Chiefsi imaju skor 3-0. Zahvaljujući preporođenom Mattu Cassellu (16/27 za 250 yds, tri TD) Chiefsi su slavili protiv San Fransisca sa 31:10.

Nakon dva uzastopna poraza Mnnesota i Dallas su konačno stigli do pobjeda. Minnesota je odigrala solidnu utakmicu protiv Detroita i slavila sa 24:10, dok je Dallas u velikom teksaškom derbiju nanio prvi poraz Houston Texansima (27:13). Neočekivanu pobjedu je slavio Seattle protiv San Dijega (27:20), a Indianapolis nije imao previše problema protiv Denvera (27:13).

Svi koji su milsili da će NY Jetsi ove sezone doživjeti pad, žestoko su s eprevarili. Mark Sanchez je imao tri TD dodavanja u pobjedi Jetsa nad velikim rivalima Miami Dolphinsima (31:23), dok je Tom Brady sa tri TD dodavanja predvodio New England Patriotse do 14. uzastopne pobjede u duelima sa Buffalo Billsima (38:30). Pittsburgh je uprkos problemima s povredama dodavača nastavio s dobrim igrama i protiv Tampa Baya (38:13).

Michael Vick je definitivno onaj stari Vick od prije nekoliko sezona. Dodavač Philadelphia Eaglesa je sa tri TD dodavanja i jednim polaganjem predvodio Eaglese do pobjede nad Jacksonville Jaguarsima (28:3). Joe Flacco iz kola u kolo potvrđuje klasu. U ovom kolu je Flacco sa tri TD dodavanja predvodio Baltimore Ravense do pobjede nad Clevelandom (27:17). Cinncinati je bio prejak za Carolinu (20:7), St. Louis za Washington (30:16), dok je Arizona u neizvjesnoj utakmici bila bolja od Oaklanda sa 24:23.

Rezultati trećeg kola NFL-a:
NY Giants - Tennessee Titans 10:29
Carolina Panthers - Cincinnati Bengals 7:20
Tampa Bay Buccaneers - Pittsburgh Steelers 13:38
New England Patriots - Buffalo Bills 38:30
Baltimore Ravens - Cleveland Browns 24:17
Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers 31:10
Houston Texans - Dallas Cowboys 13:27
Minnesota Vikings - Detroit Lions 24:10
New Orleans Saints - Atlanta Falcons 24:27(p)
St. Louis Rams - Washington Redskins 30:16
Jacksonville Jaguars - Philadelphia Eagles 3:28
Denver Broncos - Indianapolis Colts 13:27
Arizona Cardinals - Oakland Raiders 24:23
Seattle Seahawks - San Diego Chargers 27:20
Miami Dolphins - NY Jets 23:31

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.