Rebecca Soni završila karijeru

Prva plivačica na 200 prsno ispod 2:20

Rebecca Soni završila karijeru

Trostruka olimpijska pobjednica, američka plivačica Rebecca Soni, objavila je završetak karijere. Soni je posljednjih godina bila vladarica prsnog stila, uz tri zlata osvojila je i tri srebra na dvama olimpijskim igrama na kojima je nastupila (Peking 2008., London 2012.).

Zlata je osvajala na 200 metara prsno i u Pekingu i u Londonu, te u štafeti 4x100 m mješovito u Londonu, a srebra na 100 m prsno u Pekingu i Londonu, te na 4x100 m mješovito u Pekingu.

" Moj san je bio plivati na 200 prsno ispod dvije minute i 20 sekundi i to sam uspjela napraviti. Znam da sam u karijeri ispunila sve svoje ciljeve, sada je vrijeme za neke druge stvari. Sada želim sve ono što sam naučila u svojoj karijeri podijeliti sa naraštajima koji dolaze" objasnila je Soni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.