Red Bull Air Race: Odluka o prvaku pada u Las Vegasu

Bonhomme ima osam bodova prednosti nad Hallom

Red Bull Air Race: Odluka o prvaku pada u Las Vegasu

O. Lekić

Posljednje ovosezonsko takmičenje najbržeg motosport svjetskog prvenstva Red Bull Air Race održat će se ovog vikenda u Las Vegasu. 

Osma ovogodišnja utrka donosi i zanimljivu borbu za svjetskog šampiona 2015. godine. Australski pilot Matt Hall će u gradu kocke igrati na sve ili ništa, jer je u zaostatku 8 bodova za vodećim britanskim pilotom Paulom Bonhommeom.

Sir Bonhomme je veoma opušten u gradu kocke, sa namjerom da bez rizika nakon pet godina ponovo preuzme titulu svjetskog šampiona Red Bull Air Racea. Britanac s puno optimizma očekuje zadnje ovosezonsko nadmetanje u SAD-u.

„Osjećam se opušteno. Radujem se iskušenjima, radujem se svemu što se  događa", rekao je Bonhomme.

On je dodao da je sretan što ima osam bodova prednosti.

„Dobro je kada imate osam bodova prednosti u ovoj fazi takmičenja. U posljednjoj utrci bit će važna svaka sitnica, a u nedjelju popodne znat ćemo rezultat“, kazao je Bonhomme.

Prvi pratilac Paula je Matt Hall, dok je na trećem mjestu Hannes Arch iz Austrije koji ne može ugroziti vodeći dvojac. Ove sezone veoma uspješan je bio Čeh Martin Sonka koji je na četvrtom mjestu dok je malo razočarenje prošlogodišnji šampion Nigel Lamb (Velika Britanija) koji se trenutno nalazi na petom mjestu sa svega 20 osvojenih bodova.

Redoslijed u ukupnom poretku:

1. Paul Bonhomme (Velika Britanija) 67 bodova

2. Matt Hall (Australija) 59 bodova

3. Hannes Arch (Austrija) 30 bodova

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.