Red Sox  bolji od Yankeesa
Lowell slavi pobjednički run

Baseball

Red Sox bolji od Yankeesa

Čudna noć u MLB-u. Kad bi se bar nekad ovo desilo u Premier nogometnoj ligi BiH, čak deset pobjeda slavili su gosti! Ipak, prošlu noć je obilježio kultni derbi između Red Soxa i Yankeesa.

Nevjerovatan je rivalitet između New Yorka i Bostona. O utakmici između ova dva kluba u SAD je napisano preko hiljadu knjiga, a jedan momak iz Bostona, postao je milijarder za godinu dana jer je pokrenuo proizvodnju toalet papira na kojem je bio grb Yankeesa.

Sama utakmica odigrana sinoć, ponudila je pravi spektakl, iz kojeg je Boston izašao kao pobjednik rezultatom 16:11. Mike Lowell je sjajnom igrom s 3 runa bio prevaga na strani Red Soxa. Ovo je Bostonu deveta pobjeda u nizu.

Atlanta Braves, predvođeni Yunelom Escobarom i njegova  dva runa u prva 2 inninga, kao gosti pregazili su momčad Cinncinati Redsa. Krajnji rezultat glasio je 10:2 za Bravese.

Toalet-papirKako se obogatiti u Americi - toalet papir sa grbom Yankeesa

Chicago White Sox su najboljom partijom ove sezone konačno porazili prvu momčad lige, Toronto Blue Jayse. Alexei Ramirez je ostvario svoj peti grand slam, a pratio ga je Jermaine Dye s dva run homera za visoku 10:2 pobjedu.

San Francisco Giants su ostvarili petu pobjedu zaredom kod Arizone. Randy Jonhson, bivši igrač Arizone je odnio pobjedu sa stadiona na kojem je stasao kao igrač i postao jedna od najvećih faca lige. No, Randy nije imao milosti za bivše suigrače i s dva runa donio je pobjedu Giantsima.

LA Dodgers su ostvarili još jednu gostujuću pobjedu. Minimalnom pobjedom 6:5 kod Colorada, Dodgers nastavljaju prema glavnom cilju ove sezone, a to je titula. James McDonald je bio najbolji igrač Dodgersa.

A najveće iznenađenje ove sezone, Pitsburgh Pirates su sjajnom igrom poharali San Diego Padrese sa 10:1. Zach Duke igra fenomenalno. Sinoć je imao 1 run i 6 hita, a pridružili su mu se i Monroe i Sanchez sa po 3 hita.

Rezultati:

Cincinati - Atlanta 2:10, Mets - Washington 8:2, Oakland - Tampa Bay 5:2, ST.Louis - Chicago Cubs 8:2, Boston - Yankees 16:11, Houston - Milwaukee 8:9, Cleveland - Minesota 1:7, Baltimore - Texas 5:6, Chicago WS - Toronto 10:2, Kanzas - Detroit 1:9, Florida - Philadelphia 4:6, Colorado - LA Dodgers 5:6, Arizona - San Francisco 3:5, LA Angels - Seattle 8:9 i San Diego - Pitsburgh 1:10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.