Redsi i Rangersi konačno u doigravanju
Cinncinati Redsi su prvi put nakon 15 godina uspjeli ući u doigravanje

Završen regularni dio MLB-a

Redsi i Rangersi konačno u doigravanju

Sinoć je završen regularni dio MLB sezone. Najboljih osam klubova nastaviće takmičenje u doigravanju, a naslov prvaka brane NY Yankeesi, koji su u prošlogodišnjem finalu bili bolji od Philadelphia Philliesa.

Sinoć je završen regularni dio U Istočnoj diviziji Američke lige aktuelni prvaci Yankeesi su u posljednej dvije utakmice doživjeli dva poraza, dok su Tampa Bay Raysi predvođeni Evanom Longoriom upisali dvije pobjede, pa su na kraju oba tima osigurala doigravanje, ali Raysi kao prvaci divizije, a Yankeesi kao najbolja drugoplasirana momčad Američke lige.

Minnesota Twinsi su kao i prošle godine osvojili naslov najbolje ekipe u Centralu Američke lige, dok su na Zapadu Texas Rangersi nakon šest godina ostvarili plasman u doigravanje. U Nacionalnoj ligi također je bilo nekoliko vrlo zanimljivih rezultata.

Philadelphia Philliesi su treću godinu zaredom uzeli naslov najbolje momčadi Istoka, a istovremeno su osigurali prednost domaćeg terena do kraja doigravanja. Cinncinati Redsi su uložili mnogo novca u pojačanja što im se isplatilo i nakon 15 godina su prvi put osigurali doigravanje.

Na Zapadu je mrtva trka bila do tri posljednje utakmice, a na kraju su San Francisco Giantsi za dvije pobjede više uzeli poziciju broj jedan ispred San Diego Padresa. Posljednja momčad iz Nacionalne lige koja je osigurala doigravanje su Atlanta Bravesi koji su omjerom 91-71 uzeli drugu poziciju na Istoku i kao najbolji drugoplasirani tim se plasirali u doigravanje.

Doigravanje počinje u srijedu, a parovi doigravanja garantiraju odličnu u neizvjesnu završnicu. U Američkoj ligi igraju Tampa Bay protiv Texasa, a Minnesota protiv Yankeesa, dok u Nacionalnoj igraju Philadelphia protiv Cinncinatija, te San Francisco protiv Atlante.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.