Redžović lako sa Anastasiadisom
Adnan Redžović je bio bolji borac

«Noć gladijatora» u Sarajevu

Redžović lako sa Anastasiadisom

Adnan Radžović, bh. borac osvojio je titulu evropskog prvaka u kick-boxu (teška kategorija) nakon što je u Domu mladih u KSC «Skenderija» savladao Grka Stavrosa Anastasiadisa, jednoglasnom odlukom sudija.

Redžović je u svih pet rundi bio mnogo bolji i aktivniji, a u jednom trenutku je Grka poslao na pod.
Borba našeg najboljeg takmičara bila je glavna atrakcija manifestacije «Noć gladijatora» koja je održana u Sarajevu.

Prije glavne, publika je mogla vidjeti šest uvodnih borbi, koje su trajali po tri runde. Od bh. takmičara pobjede su ostvarili Džemal Mahmić, koji je u kategoriji do 81 kg bio bolji od Mađara Šandora Lidla, Muamer Tufekčić (nokautom u 3. rundi savladao Holanđanina Koosa Kivitsa), te Haris Ćutuk (do 75 kg - klasičan nokaut u duelu sa Sjefom Henselsom iz Holandije).

Uspješan organizator sportske manifestacije bio je Klub borilačkih sportova «Gladijator» iz Sarajeva, a manifestaciju u Sarajevu je posmatralo 1.000 gledalaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.