Redžović nokautirao Andryszaka u Dubaiju

Lagana pobjeda bh. borca

Redžović nokautirao Andryszaka u Dubaiju

E. Čaušević

Bh. bokser i K1 borac Adnan Redžović uspio je sinoć da svojoj karijeri doda još jednu pobjedu i to nokautom u drugoj rundi.

Naime, Redžović je sinoć u Dubaiju lakše od očekivanog savladao poljskog borca Michaela Andryszka nokautom u drugoj rundi. Nakon što je bh. borac oborio poljskog gorostasa na pod poslije sudijskog brojanja Andryszak nije mogao da nastavi, te je sudija označio kraj.

Poljski borac je nedavno proslavio svoj 25. rođendan i K1 stručnjaci mu predviđaju sjajnu karijeru. No, to nije bila prepreka za Redžovića koji je odlučio da već u drugoj rundi završi posao u ovom meču.

Redžović se u ring vraća narednog mjeseca kada će u Amsterdamu učestvovati na finalnom turniru K1 boraca svijeta. Bh. borac se na ovu smotru plasirao još u maju kada je u kvalifikacionom turniru bio bolji od Vladimira Toka i Errola Zimmermana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi