Redžović protiv Anastasiadisa
Adnan Redžović (lijevo), jedan od najboljih bh. boraca

U sarajevskom Domu mladih

Redžović protiv Anastasiadisa

U organizaciji Kluba borilačkih sportova «Gladijator», u sarajevskom Domu mladih će se u petak (20. mart) održati manifestacija pod nazivom «Noć gladijatora».

U borbi večeri za titulu evropskog prvaka u kick-boxingu po K1 pravilima (WKA federacija) snage će odmjeriti Adnan Redžović i Grk Stavros Anastasiadis.

Redžovićevi treneri, Jasmin Erović i Nermin Bašović izrazili su optimizam u predstojećoj borbi sa Anastasiadidom, koji je dosadašnjoj karijeri imao 26 mečeva, postigavši 22 pobjede, od kojih čak 10 nokautom.

Bh. takmičar je višestruki prvak BiH u boksu, kik boksu i ful kontaktu. Najveći uspjeh u karijeri postigao je 2003. godine u Sarajevu, kada je u disciplini K 1 osvojio titulu «Kralj Koloseuma».
Pored glavne borbe večeri, publika će imati priliku vidjeti šest uvodnih mečeva.

Parovi uvodnih borbi:
Muamer Tufekčić (BiH) - Koos Kivits (Holandija) (do 91 kg), Denis Marjanović (BiH) - Adis Dedović (BiH (do 95 kg), Haris Ćutik (BiH) - Sjef Hensels (Holandija) (do 75 kg), Džemal Mahmić (BiH) - Šandor Lidl (Mađarska), Robin Roosmalen (Holandija) - Bahrudin Mahmić (BiH) (do 67 kg),
Omer Tekin (Turska) - Nikola Matić (BiH).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.