Redžović se sprema za Burgića
Adnan Redžović i Adnan Buharalija

Naš najbolji K1 borac spreman za nova iskušenja

Redžović se sprema za Burgića

M. Maksimović

Naš najbolji K 1 borac Adnan Redzović25. aprila ponovo ulazi u ring. Aktuelnog evropskog prvaka Hamburgu očekuje meč za prestiž protiv izuzetno teškog protivnika, Asmira Burgića..

Naš najbolji K 1 borac Adnan Redzović koji je 20. marta u sarajevskoj areni Doma mladih Skenderija u meču protiv Grka Stavrosa Anastasiadisa osvojio titulu profesionalnog prvaka Evrope u kick box-u po K 1 pravilima u WKA federaciji, uveliko se priprema za svoj naredni meč. Naime, aktuelnog evropskog prvaka 25. aprila u Njemačkom gradu Hamburgu očekuje meč za prestiž protiv izuzetno teškog protivnika.

- Raditi ću meč protiv Asmira Burgića koji je veoma kvalitetan i trofejan protivnik, a s obzirom da sam veoma dobro pripremljen biće to veoma atraktivan dvoboj i nadam se da ću ponovo slaviti - kaže Adnan Redžović.

Naš K 1 borac za okršaj protiv borca koji je rođen u Njemačkoj i nastupa pod zastavom istoimene države višestruki je šampion Evrope u mu taiju, pripreme odrađuje na Olimpijskoj ljepotici Igmanu u hotelu „Feri“ sa svojim stručnim štabom sa Jasminom Erovićem na čelu kao i sa našim najboljim bokserom Adnanom Buharalijom koji se ujedno priprema za meč 16. maja u Beču protiv Švicarca Maxa Gusseta.

- Ovdje u hotelu „Feri“ imam fantastične uslove za trening i za odmor to mi se posebno sviđa iz razloga što sam distanciran od gradskih zbivanja i potpuno sam fokusiran na što bolje pripreme
- rekao nam je Redžović kojeg poslije ovog meča već u junu očekuje odbrana Evropske titule.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.