Redžović se u oktobru bori za titulu šampiona Evrope

Najbolji bh. bokser u superteškoj kategoriji

Redžović se u oktobru bori za titulu šampiona Evrope

Najbolji bosanskohercegovački bokser u superteškoj kategoriji Adnan Redžović će 4. oktobra u švicarskom Bazelu imati jednu od najvažnijih borbi u dosadašnjoj karijeri.

Naime, nakon što je u K1 osvojio gotovo sve što se može osvojiti, a poslije toga prešao u profesionalni boks, nastavio je da niže uspjeh za uspjehom promovišući sebe i svoju zemlju.

Ovaj do sada neporaženi profesionalni bokser iz Sarajeva sa omjerom od 16 mečeva i isto toliko pobjeda će za titulu prvaka Evrope ukrstiti rukavice sa izuzetno kvalitetnim Arnoldom Gjergjarom, koji ima omjer od 22 meča bez poraza uz 18 pobjeda nokautom. Redžovićev protivnik je bokserskoj javnosti poznat i kao dugogodišnji Kličkov sparing partner i važi kao jedan od najboljih boksera tehničara u svijetu.

Redžović koji nastupa pod okriljem "Sturm box promotion" našeg Adnana Ćatića će sa pripremama za ovu borbu početi već u ponedjeljak na Igmanu sa svojim klubom borilačkih sportova "Gladijator" i "Redžović timom", a zatim u sa istim nastaviti Holandiji i Njemačkoj.

Treba istaći da u pregovorima za ovaj meč pored Bokserskog saveza BiH učestvovao i sam Adnan Ćatić te da će se zvanična press konferencija povodom ovog spektakla održati četiri sedmice prije okršaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.