Rekord Amela Tuke, treće mjesto za Dragoljevića

Evropske igre Baku 2015

Rekord Amela Tuke, treće mjesto za Dragoljevića

Nakon što je jučer Hamza Alić trijumfovao u bacanju kugle u timskom dijelu takmičenja, danas su sjajne rezultate za Bosnu i Hercegovinu ostvarili srednjeprugaši.

Amel Tuka osvojio je prvo mjesto u utrci na 800 metara s vremenom 1.50.16. Drugo mjesto pripalo je Slovaku Jozefu Repciku, dok je treći kroz cilj prošao moldavijski reprezentativac Ion Siuris. Tukin pobjednički rezultat ujedno će stajati i kao najbolji rezultat, odnosno rekord Evropskih igara.

Ovom pobjedom sjajni Tuka je Bosni i Hercegovini donio novih 14 poena u ukupnom poretku.

Da to ne budu jedini bodovi za Bosnu i Hercegovinu danas pobrinuo se Borislav Dragoljević. Nša reprezentativac je u utrci na 400 metara osvojio treće mjesto s vremenom od 47.96. Brži od njega bili su Alexandru Babian iz Moldavije s vremenom 47.89 i Izraelac Donald Blair Sanford s 45.75.

Nakon 32 održane discipline, od ukupno 40, Bosna i Hercegovina zauzima šest mjesto s 267 osvojenih bodova, dok je prva Austrija s 374 boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.