Reprezentacija BiH kreće sa pripremama

Sjedeća odbojka

Reprezentacija BiH kreće sa pripremama

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci 24. septembra putuje u Fojnicu gdje će započeti pripreme za evropsko prvenstvo u sjedećoj odbjci u Rotterdamu (Holandija)od 9. do 15. oktobra ove godine.

Odbojkaši će nakon tradicionalnih priprema u Fojnici otputovati u Njemačku gdje će igrati pripremne utakmice protiv selekcije te zemlje.

Kapiten bh. tima Sabahudin Delalić je istakao da Nijemci žele učestvovati na paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Kako bi u tome uspjeli morat će ostvariti dobar rezultat na EP-u u Holandiji, zbog čega su pozvali reprezentaciju BiH kako bi usavršili svoju igru protiv jakog protivnika. Delalić smatra kako BiH može sedmi put odbraniti titulu šampiona Evrope.

''U Holandiji nam neće biti lako jer imamo izrazito jaku grupu. U našoj ekipi imamo nekoliko mladih igača koji će u kombinaciji sa starijim kolagama činiti snagu naše ekipe i siguran sam da ćemo maksimalnim zalaganjem doći do samog vrha'', rekao je Delalić i dodao da bh. tim gleda na evropsko prvenstvo kao na pripreme za paraolimpijske igre.

''Na svjetskom prvenstvu u Americi izgubili smo od Irana koji je ponajbolja reprezentacija na svijetu. Mislim da sada imamo snage savladati ih na paraolimpijadi u Londonu'', naglasio je kapiten najtrofejnije bh. reprezentacije.

BiH će u Rotterdamu igrati u A-grupi u kojoj se nalaze još reprezentacije Srbije, Hrvatske, Rusije, Latvije i Turske. U B-grupi nalaze se reprezentacije Njemačke, Ukrajine, Holandije, Poljske, Azerbajdžana i Velike Britanije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.