Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci poražena od Irana

Paraolimpijske igre

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci poražena od Irana

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci poražena je rano jutros po našem vremenu u drugom kolu Paraolimpijskih igara u Riju od Irana sa 3:0 u setovima.

Bio je ovo prvi poraz našeg tima na ovim Paraolimpijskim igrama nakon što smo u prvom kolu sa 3:0 slavili protiv Ukrajine.

Naš tim je dobro otvorio meč, ali Iranci su sredinom prvog seta ubacili u brzinu više te uspjeli napraviti preokret za slavlje od 25:17. Drugi set donio je jako dobru igru našeg tima, ali na kraju smo poraženi s 25:22. U trećem setu Iran je slavio sa 25:17.

Najubojitiji kod pobjedničkog tima bio je Ali Pour sa 17 poena, dok su kod nas Alibašić i Duran imali po 12.

Naredni meč naš tim igra za dva dana protiv Kine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi