Revanš Caina i Werduma na stadionu u Curitibi?

Werdum u Brazilu brani UFC naslov

Revanš Caina i Werduma na stadionu u Curitibi?

M. Šljivak

Fabricio Werdum braniće titulu UFC prvaka u teškoj kategoriji protiv nekadašnjeg šampiona Caina Velasqueza.

Brazilac je u junu ove godine savladao Caina u Meksiku, te je postao UFC prvak u teškoj kategoriji.

Naslov će braniti upravo protiv Velasqueza. Borba bi se trebala održati u martu naredne godine i to na fudbalskom stadionu u Curitibi.

"Izvjesno je da će se revanš između mene i Velasqueza dogoditi u Brazilu. Već sam se dva puta borio u Meksiku i sada bi bilo pošteno da se borim u svojoj zemlji. Vjerujem da će meč biti na stadionu. Želio sam stadion u Porto Alegreu, ali stadion u Curitibi je idealan, jer ima pomični krov", rekao je Werdum.

Na ovoj priredbi bi se u UFC trebao vratiti i legendarni Anderson Silva. On još uvijek odrađuje suspenziju zbog dopinga, koja mu istječe početkom godine.

Stadion u Curitibi prima 42.000 gledalaca i to bi bio najposjećeniji događaj u povijesti UFC-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.