Rezultat sezone Sanye Richards
Sanya je i dalje prebrza za svoju konkurenciju

Kiša i oluja pokvarili miting

Rezultat sezone Sanye Richards

M. Maksimović

Drugi miting iz serije '' Zlatna liga'' održan je u Oslu. U centru pažnje bio nastup Asafe Powella, prvi na evropskom tartanu ove godine. Na kraju je Powell slavio u foto-finišu ispred Danijela Baileyja koji je pobjedom u Berlinu najavio pohod na jack pot.

Na kraju od toga nema ništa a pobjedničko vrijeme je iznosilo 10.07. Treči je bio Michael Frater sa 10.08.  Kod atletičarki je najbrža bila  Kerron Stewart  sa Jamajke ispred  Kelly-Ann Baptiste (Trindad) i Chandre Sturrup sa Bahama. Kerron Stewart je slavila u vremenu 10.99.

Sanya Richards je u Oslu ostvarila najbolji rezultat sezone na 400 metara. Još jednom je Sanya potvrdila činjenicu da je jedina atletičarka koja je na 400 metara išla ispod 50 sekundi, ovaj put u vremenu 49.23. Sanya je prije Osla uspjela prvo istrčati 49.57 400 metara, pa 49.86, ali je ovo vrijeme iz Osla daleko najbolje.  Ovom pobjedom Sanya Richards ostaje u igri za "jack-potom" Zlatne lige. Naime, Richards je slavila i na prethodnom mitingu Zlatne lige, u Berlinu.
U igri za "jack-pot" su, ostali Kenenisa Bekele na 5000 metara, pa Damu Cherry na 100 metara
prepone i Jelena Isinbajeva u skoku smotkom. Ruskinja je pobijedila u Oslu s preskočenih 4.71, kao i PoljakinjaMonika Pyrek. No, Isinbajeva je tu visinu skočila iz drugog, a Pyrek iztrećeg pokušaja.Nakon poraza u Berlinu, Blanka Vlašić se vratila pobjedom u Oslu. Slavila je sa preskočenih 2.00.
Druga je bila Chaunté Howard iz SAD, a treća Ruth Beitia iz Španije.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.