Rezultati sezone za Ayalew i Rudishu, pobjeda Vlašić

Još dva rezultata sezone u Glasgowu

Rezultati sezone za Ayalew i Rudishu, pobjeda Vlašić

Drugog dana takmičenja na mitingu Dijamantne lige u Glasgowu novi najbolji rezultat sezone postavila je Etiopljanka Hiwot Ayalew na 3000 metara steepl s vremenom 9:10.64, dok je Kenijac David Rudisha u utrci atletičara na 800 metara izjednačio najbolji rezultat sezone svog zemljaka Asbela Kipropa s 1:43.34.

Ayalew je pobjedila Amerikanku Emmu Coburn (9:11.42) i Kenijku Milcah Chemos Cheywa (9:21.91). Rudisha je iza sebe ostavio Južnoafrikanca Andrea Oliviera (1:45.65) i Britanca Michaela Rimmera (1:45.89)

Odlična je bila utrka atletičarki na 200 metara u kojoj je Holanđanka Dafne Schippers s novim nacionalnim rekordom od 22.34 za jednu stotinku pobijedila Amerikanku Allyson Felix. Dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić je s preskočenih 1.96 metara stigla do druge pobjede zaredom, prije sedam dana je slavila u Parizu te se s 10 bodova izdvojila na vrhu u poretku skoka u vis. Vlašić je do 1.93m sve visine preskakala iz prvog pokušaja, kao i Amerikanka Inika McPherson.

Letvicu na visini 1.96 Blanka je preskočila u trećem pokušaju, dok su McPherson i Ana Šimić imale tri neuspješna pokušaja. Nakon što je osigurala pobjedu Vlašić je podigla letvicu na 2.01 čime bi izjednačila najbolji rezultat u svijetu ove sezone Ane Chicherove, ali nije bila uspješna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.