Ricco Rodriguez stigao u Sarajevo

Večeras meč Rodrigueza i Stojnića

Ricco Rodriguez stigao u Sarajevo

A. Beganović
Teme:

Ricco Rodriguez, bivši UFC-ov teškaški prvak i MMA legenda, u popodnevnim časovima stigao je u Sarajevo, gdje će večeras u glavnoj borbi večeri odmjeriti snage sa našim najboljim MMA borcem Denisom Stojnićem na sportskoj manifestaciji Bosnian Fight Championship 2 u sarajevskoj Skenderiji.

Po dolasku na aerodrom vidno raspoloženi borac novinarima je kazao da od ovog susreta sa Stojnićem očekuje bolje suđenje nego prošli put. Također, naglasio je da mu se dopada Sarajevo i Bosna jer je ponovo došao tu.

"Sviđa mi se ovaj dio Evrope i volim ići tamo gdje me tretiraju kao kralja. Dugo godina sam živio u Zagrebu gdje sam se borio u FFC –u, a nekoliko puta sam bio i trenirao ovdje. Što se tiče Denisa bolje smo se upoznali nakon našeg zadnjeg meča, a inače ga znam kao odličnog borca. Odradio je dvije runde protiv šampiona Caina Velasqueza, što je više nego što većini boraca pođe za rukom u borbi s njim", kazao je Rodriguez.

Također, otkrio je da tokom ljeta nema drugih dogovorenih mečeva jer ga želi  provesti sa svojom djecom. 

„Bosnian Fight Championship 2“ se održava večeras u KSC Skenderija sa početkom u 20:00 sati. Karte se još uvijek mogu kupiti po cijeni od 7 KM (parter sjedenje), 5 KM tribine, i VIP 20 KM i to putem portala kupikartu.ba, na platou Skenderija i na prodajnom mjestu ispred kluba Cheers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.