Richie Porte pobjednik utrke Pariz - Nica

Prvi Australac u istoriji

Richie Porte pobjednik utrke Pariz - Nica

M. Maksimović

Australac Richie Porte iz ekipe Sky pobjednik je 71. po redu izdanje biciklističke utrke Pariz-Nica.Porte je na kraju slavio s 55 sekundi ispred Amerikanca Andrewa Talanskyja (Garmin), a treće mjesto osvojio je Francuz Jean-Christophe Peraud (AG2R La Mondiale) s 1:21 minutom zaostatka.

Posljedja sedma etapa je tradicionalno vožena u okviru kratkog kronometra koji završava na brdu iznad Nice, Col d'Eze.Richie Porte je i tu bio bolji od Andrewa Talanskyja (+0.55) i Kolumbijca Quintana Rojas (+0.27).

 

Utrkom Pariz - Nica (the race to the sun) tradicionalno se najavljuje nova biciklistička sezona, međutim ovaj put je lista učesnika bila nešto skromnija, tu nije bilo prošlogodišnjeg pobjednika Bradleya Wigginsa, niti najboljeg iz 2010.godine, Alberta Contadora.

 

Pariz-Nica, 7. etapa (Nica – Col d'Eze, 9.6 km), rezultati:

 

1.Richie Porte (Aus / Sky Procycling) 19:16

2.Andrew Talansky (SAD / Garmin-Sharp) +0:23

3.Nairo Alexander Quintana Rojas (Kol / Movistar) +0:27

4.Jean-Christophe Peraud (Fra / AG2R La Mondiale) +0:32

5.Tejay van Garderen (SAD / BMC Racing Team) +0:52

 

Ukupni poredak:

 

1.Richie Porte (Aus / Sky Procycling) 29h59:47

2.Andrew Talansky (SAD / Garmin Sharp) +0:55

3.Jean-Christophe Peraud (Fra / AG2R La Mondiale) +1:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti