Riggleman trener Washingtona
Jim Riggleman ostaje na klupi i narednu sezonu

MLB vijesti

Riggleman trener Washingtona

Jim Riggleman biće trener Washington Nationlsa u narednoj sezoni objavili su iz ovog kluba danas. Jim će biti treći trener tima od kako su Nationalsi preselili iz Montreala u Washington.

Riggleman je prošlu sezonu u Nationalsima počeo kao pomoćni trener, ali je nakon lošeg starta i omjera 26-61 uprava smijenila prvog trnera Mannyja Actu, a na njegovo mjesto postavila Rigglemana koji je do kraja sezone ostvario skor 33-42 za ukupno 59-103, što je bio najgori skor u ligi.

U istoj situaciji se našao i prije godinu dana kada je u Seattle Marinesima počeo kao pomoćnik, ali je sezonu završio kao prvi trener. Na kraju sezone uprava ga je htjela zadržati, ali nije pristao na ugovor nezadovoljan uslovima koje su mu ponudili.

Do sada je u karijeri trenirao Seattle, San Diego i Chicago Cubse. Najbolju sezonu kao trener imao je s Cubsima 1998. godine kada su Cubsi predvođeni MVP-em Nacionalne lige Sammyjem Sosom ostvarili skor 90-73 i plasirali se u doigravanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.