Rim će se kandidirati za Olimpijadu 2024. godine

Potvrdio premijer

Rim će se kandidirati za Olimpijadu 2024. godine

Rim će se kandidirati za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine, potvrdio je u ponedjeljak talijanski premijer Matteo Renzi.

"Previše puta je Italija potcjenjivala svoje mogućnosti. Možemo i izgubiti, ali je neprihvatljivo barem ne pokušati", izjavio je Renzi prilikom objave kandidature koja će biti poslana Međunarodnom
olimpijskom odboru (MOO).

Italija je bila vrlo blizu dobijanja Igara 2004., ali je tada tijesno izgubila od Atine, a kandidatura za 2020. je povučena od strane tadašnjeg premijera Marija Montija zbog financijskih razloga. Za Igre 2024. godine već su se kandidirali Berlin/Hamburg, Pariz, Budimpešta, Kijev, Doha i Istanbul, a očekuju se i nominacija jednog grada iz Sjedinjenih država.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti