RIOT mijenja EU LCS iz temelja
Foto: riotgames/flickr

Po uzoru na Ligu prvaka

RIOT mijenja EU LCS iz temelja

S. Bošković

Evropska League of Legends liga, EU LCS, doživjet će od ljeta naredne godine velike promjena. 

Trenutačna liga, koja se sastoji od deset timova će biti podijeljena na četiri regije i igrat će se u četiri grada - London, Paris, Berlin i Barcelona.

Nova liga sastojat će se od šest ekipa u svakoj regiji i ukupno 24 tima, a njima će biti zagarovantovana licenca za igranje, što znači da neće moći ispasti iz lige  u određenom periodu. U ovom trenutku nije poznata dužina trajanja licence. 

Dva najbolja tima iz svake regije direktno će se kvalificirati u svojevrsnu Ligu prvaka, dok će se treći i četvrti tim boriti kroz baraž. Peti i šesti tim će svoje mjesto u Ligi prvaka moći izboriti kroz otvorene kvalifikacije. 

Takva liga će imati 16 ekipa. Igrat će se grupna faza, te će biti dvostruki sistem eliminacije. 

Trenutačne ekipe iz EU LCS-a već su se izjasnile u kojim gradovima žele igrati, no njihova odluka se može promijeniti u narednim sedmicama. 

Fnatic, G2 Esports, Misfits i Splyce su izrazili želju da igraju u Londonu. Unicorns of Love, FC Schalke 04 eSport i Roccat su izabrali Berlin. U Barceloni će se najvjerovatnije naći H2K Gaming i Giantsi, dok će Team Vitality igrati u Parizu. 

Nije poznato kojih 14 ekipa će još biti pozvano, no za očekivati je da će se tu naći timovi iz Challenger Seriesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi