RNG preko Fnatica do polufinala SP u LoL-u
Foto: RiotGames/flickr

Worlds 2017.

RNG preko Fnatica do polufinala SP u LoL-u

S. Bošković

Royal Never Give Up se plasirao u polufinale League of Legends Svjetskog prvenstva. 

Kineski tim je nošen sjajnom domaćom publikom stigao do pobjede od 3:1 protiv Fnatica. 

Ova serija otišla je u četiri veoma duge partije, a prva je trajala 43 minute, iz koje je kao pobjednik izašao RNG. 

Prava drama na Summoners Riftu odvijala se u drugoj i trećoj partiji. 

Fnatic je bio na korak od izjednačenja u seriji. Evropski tim bio je na korak do pobjede, dominirao je čitavom mapom, no uspio je da izgubi dva barona, a onda i čitavu partiju. 

Treća partija bila je potpuno suprotna. RNG je od samog početka igrao odlično.

ADC RNG-a Zihao "Uzi" Jian igrao je sjajno na Kog' Mawu i imao je na kraju meča score od 19/2/5, ali on je jedan od krivaca za poraz.  Naime, kineski tim bio je na korak od pobjede i u srcu baze Fnatica, no "Uzi" je primio jedan udarac od tornja previše, te ga je ubio "Soaz", a RNG se morao povući. Fnatic je nakon toga gotovo pola sata opsjedao bazu RNG-a sve dok nije srušio nexus. 

Nošeni sjajnom igrom u trećoj partiji igrači nekadašnjeg prvaka svijeta su krenuli agresivno i onda su stali. Nisu znali šta da čine i izbjegavali su otvoreni borbu. RNG je strpljivo čekao da se Fnatic okrene baronu i nakon što je kineski tim ukrao istog barona, uzeo je i Elder Dragona i završio meč. 

RNG će se u polufinalu sastati s ekipom SKT T1, dok će drugi polufinalni par činiti Samsung Galaxy i pobjednik duela između Cloud9 tima i Team WE-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi