Robertson, Trump i Hawkins idu kući, O'Sullivan nemilosrdan

UK Championship

Robertson, Trump i Hawkins idu kući, O'Sullivan nemilosrdan

A. Beganović

U legendarnom Barbican Centru počeo je jedan od najznačajnijih rangirajućih snooker turnira, UK Championship, koji se igra za nagradni fond od 850.000 funti s tim da će pobjednik dobiti 170.000.

Već na samom otvaranju od titule se oprostio prošlogodišnji šampion Neil Robertson. Naime, u 1. kolu bolji od australske "mašine" bio je malo poznati Peter Lines koji je slavio rezultatom 6:3 po frameovima.

Turnir je završen i za 3. i 4. nositelja, Stuarta Binghama i Judda Trumpa. Od Binghama je u 2. kolu bolji bio Kinez Yu Delu (6:4), dok je od Trumpa u istom kolu bolji bio Oliver Lines (6:4).

Do šesnaestine finala furiozno je stigao Ronnie O'Sullivan koji u prva dva meča nije izgubio niti jedan frame. U 1. kolu je "počistio" Boonyarit Keattikuna, a u 2. Rhysa Clarka. Većih problema u prva dva kola nije imao ni 2. nositelj turnira Mark Selby koji je u 1. kolu rezultatom 6:1 savladao Andyja Hicksa, a u 2. Daniela Wellsa rezultatom 6:4.

U 3. kolo plasirao se i Mark Allen koji je ovogodišnji UK Championship pamtiti do kraja života pošto je u duelu sa Rodom Lawrerom stigao do prvog maksimalnog breaka (147) u karijeri. 

Zanimljiv meč odigrali su Fergal O'Brien i Barry Hawkins. Slavio je O'Brien rezultatom 6:5, a napravio je i pet trocifrenih breakova u meču što je rekord UK Championshipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi