Robertson ubjedljiv,  Hawkinsu drama protiv Selta

Robertson ubjedljiv, Hawkinsu drama protiv Selta

A. Beganović

Plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u snookeru, koje se igra u Sheffieldu u Crucible Theatru osigurali su Stuart Bingham, Neil Robertson i Barry Hawkins.

Nakon što su nešto ranije plasman među 16 najboljih osigurali Mark Selby, Anthony McGill, John Higgins, Greame Dott i Marco Fu, isto je za rukom pošlo Binghamu, Robertsonu i Hawkinsu.

Robertson, jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova, bez većih problema je savladao Jamie Jonesa. Slavio je Australac sa 10:2, a u trećem frameu je napravio do sada najveći break od 143 poena.

Jako zanimljiv meč odigrali su Hawkins i Selt. Vodio je Hawkins sa 7:2 i 9:4, no Selt je uspio izjednačiti na 9:9, ali za potpuni preokret nije imao snage. 

Deseti nositelj Stuart Bingham opravdao je ulogu favorita u duelu sa Robbiejem Williamsom. Slavio je Bingham sa 10:7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.