Rockhold dobio novog protivnika

Nakon povrede Weidmana

Rockhold dobio novog protivnika

Teme:

Chris Weidman morao je zbog povrede otkazati nastup na UFC-u 199. Ipak, najveća svjetska organizacija brzo je našla zamjenu za američkog borca. Za titulu u srednjoj kategoriji boriće se Britanac Michael Bisping.

Bisping se već jednom borio protiv trenutnog prvaka Lukea Rockholda, i to u novembru 2014. godine. Rockhold je tom prilikom u potpunosti dominirao oktagonom te je borbu završio submissionom početkom druge runde.

Od tada Britanac je vezao tri pobjede, a svakako najveća dolazi iz posljednjeg nastupa u kojem je odlukom sudija bio bolji od Andersona Silve.

Bisping je u profesionalnoj MMA karijeri zabilježio 35 nastupa i 28 trijumfa, dok je sa druge strane Rockhold na omjeru 15-2.

UFC 199 na programu je 4. juna, a pored ove borbe na main cardu će se naći i dueli Dominicka Cruza i Urijah Fabera, odnosno Maxa Hollowaya i Ricarda Lamasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi